Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Συνδιοργάνωση γιορτής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με το σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πανοράματος

Τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν τη συγκίνηση και την έντονα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα που υπήρχε στην κοινοτική αίθουσα του Χορτιάτη όταν τελείωνε η σχολική γιορτή για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου που συνδιοργανώθηκε από την εθελοντική ομάδα της Β΄Γυμνασίου του 3ου Γ/Σ Χορτιάτη και από το σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πανοράματος Θεσσαλονίκης. Γιατί τότε "με ένα στόμα, ένα σώμα και μια φωνή" ψάλαμε όλοι  μαζί τον εθνικό μας ύμνο: οι ακούοντες όπως έχουμε συνηθίσει και οι μη ακούοντες στη νοηματική!!!!

Όλη η γιορτή κυλούσε παράλληλα με εκφωνητές για ακούοντες και μη ακούοντες -στη νοηματική- που παρουσίαζαν το βίντεο για το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη και ένα βίντεο για το χρονικό της 28ης Οκτωβρίου. Πριν το τέλος, τα παιδιά του Πανοράματος ανέβασαν για όλους μας ένα θεατρικό με τέσσερις πράξεις.... Την εκφραστικότητά τους θα τη ζήλευαν πιστεύω κι οι πιο αναγνωρισμένοι ηθοποιοί!!!

Αυτό που δε θα ξεχάσω όμως ποτέ είναι ο εθνικός μας ύμνος!!!!! Όσες φορές κι αν τον ακούσω και τον ψάλλω στο μέλλον, πάντα θα θυμάμαι αυτή τη μοναδική φορά!!!

Σας ευχαριστώ....

Βικτώρια Κοεμτζοπούλου

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στα μνημεία του Χορτιάτη από τους μαθητές της ομάδας μας για τους επισκέπτες μαθητές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου